Gjatë natës së kaluar, Shërbimi i Shpëtimit Malor në Bihaq organizoi një aksion për të shpëtuar migrantët e paligjshëm që ranë në një shpellë në malin Pleshevica.

Nga gjithsej 12 migrantë, 11 prej tyre kishin rënë në shpellë ndërsa ishin fshehur nga patrulla e policisë.

Të gjitha ata janë nxjerrë nga shpella e thellë 12 metra, njofton Shërbimi i Shpëtimit Malor në Bihaq të Bosnjës.

Duke marrë parasysh që të gjithë kishin lëndime trupore dhe se kishte një numër të madh të lënduarve, në vendin e ngjarjes u thirrën një ambulancë dhe një ekip i IOM, i cili gjithashtu riparoi dëmtimet e tyre dhe i transportoi në spital për trajtim të mëtutjeshëm.

Nuk janë dhënë më tepër detaje në lidhje me rastin./ Tv Malisheva

Share.