Arabia Saudite planifikon të rrisë taksat dhe të zvogëlojë shpenzimet publike në mënyrë që t’i përgjigjet krizës së shkaktuar nga pandemia e virusit korona dhe rënia e çmimit të naftës, shkruan Guardian.

Taksa për produktet ushqimore bazë do të rritet tre herë dhe në vend të pesë do të arrijë në 15%, ndërsa kostot për projektet kryesore do të ulen me 26 miliardë dollarë.

Kompensimi për kostot shtesë për punonjësit, i cili i kushton shtetit 13.5 miliardë dollarë në vit, do të shfuqizohet./ Tv Malisheva

Share.