Deri më tani, BYD po shet vetëm një model në Evropë,dhe është i disponueshëm vetëm në Norvegji. Por sipas informacioneve të brendshme të marra nga mediat gjermane, gjiganti kinez i EV-ve është pritet të hyjë në tregjet e tjera evropiane me tre modele.

Tre automjetet do të jenë Tang, Han dhe Atoo 3, i cili njihet si Yuan Plus në Kinë. Tang është një SUV i madh, Han është një sedan ndërsa Atto 3 është një SUV kompakt.

Të tre makinat do të jenë të disponueshme vetëm në variantet e tyre tërësisht elektrike në krahasim me homologët e tyre kinezë. Tang dhe Han, për shembull, janë në dispozicion si plug-in hibride EV, pavarësisht se bazohen në platformën elektronike 3.0. Përsëritjet tërësisht elektrike funksionojnë me baterinë Blade të BYD me qeliza LFP.

Besohet se kompania do të shpallë zyrtarisht planet e saj gjatë Motor Show në Paris në tetor. /TV Malisheva

 

 

Share.