Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, ka inspektuar sot punimet që janë duke u zhvilluar në projektin e Muzeut të Historisë së Natyrës tek Pishat e Sllatinës, i cili projekt kap vlerën e mbi 2 milionë euro.

Nga aty, ministrja Dumoshi tha se për shkak të pandemisë punimet në këtë projekt janë zhvilluar me një dinamikë të reduktuar.

Ndërsa, u shpreh se ndërprerja e investimeve kapitale nga ana e qeverisë për shkak të pandemisë është një hendikep dhe ka ndikuar që shumë projekte të MKRS-së të shtyhen për vitin e ardhshëm.

Dumoshi: Punimet janë duke vazhduar

“Ne po presim janë disa specifika të cilat një raport duhet me na ardhë për objektin, kështu që, një pjesë e statikës edhe një pjesë ku këta po hasin në disa pengesa nga projekti i paraparë. Tash punimet janë duke vazhduar, kati i parë, podrumi ka përfunduar, tash etapa e dytë bëhet dhe pastaj menjëherë janë duke punuar për të filluar, se ky është një kompleks me tri ndërtesa përcjellëse. Urojmë që të kryhet në ato optimalet të cilat janë paraparë. Jam koshiente dhe e di që buxheti për këtë vit është paraparë shumë pak, diku 250 mijë euro për ndërtim, por edhe kjo faza dhe kjo situata të cilën e kemi pasur uroj që punën kryerësi të gjitha punimet të cilat i arsyeton që i ka kryer ne do të jemi të gatshëm t’ia kryejmë pagesën”, tha ajo.

E para e MKRS-së tha se në buxhetin e vitit 2021 të ministrisë prioritet do ta kenë Muzeun e Natyrës.

Dumoshi: Asnjë investim kapital i këtij viti nuk është proceduar

“Ju e dini që ne jemi duke kaluar në një fazë të jashtëzakonshme, ku këtë vit që edhe me kryetarin e komunës ishim në takim, asnjë investim kapital i këtij viti nuk është proceduar, asnjë aktivitet në zyrën e prokurimit. Tash kanë filluar, unë uroj edhe kryeministri Hoti ka thënë që asnjë projekt nuk do të pësojë në qoftë se vazhdon do të ketë t’i paguajmë detyrimet të cilat i kemi. Tash kemi filluar me i qit në tenderim edhe aktivitetet e ndryshme të investimeve kapitale, jemi në muajin korrik dhe ju e dini ligjin e prokurimit, gjithë ka vonesa, pastaj ankesa. Uroj që bile t’i procedojmë për këtë vit dhe pastaj të fillojmë me projekte për vitin e ardhshëm”, tha Dumoshi.

Në anën tjetër, kryetari i Komunës së Fushë Kosovës Burim Berisha, e ka njoftuar ministren Dumoshi për planet që kanë për ndërtimin e kompleksit sportiv në Sllatinë.

Berisha: Planifikojmë që ta ndërtojmë edhe palestrën sportive

“Ky është kompleksi në Sllatinë, ku planifikojmë që ta ndërtojmë edhe palestrën sportive, në pjesën këtu mbrapa nesh dhe këtu para nesh planifikojmë ta ridizajnojmë pjesën e fushave të ndryshme sportive dhe planifikojmë ta bëjmë një fushë sintetike për futboll të madh dhe disa fusha të tenisit. Deshëm të vijmë në vendin ku do të bëhen, sivjet do të fillojnë nëse arrijmë ose do të bëhen edhe vitin e ardhshëm. Ky është një vend që po planifikojmë për 5, 6 vitet e ardhshme me qenë bukur shumë investime dhe do të ketë shumë shtigje të biçikletave dhe shtigje të ecjeve. Planifikojmë që këto shtigje do të dalin në M-9 në rrugën kryesore, do të thotë është një kompleks i madh, njerëzit po e pëlqejnë dhe do të vazhdojmë që të punojmë për këta njerëz”, tha ai.

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Vlora Dumoshi, gjatë ditës ka zhvilluar edhe një takim me kryetarin e Komunës së Fushë Kosovës Burim Berisha./Tv Malisheva

Share.