CEO i Tesla pranon se ai nënvlerësoi sfidat e veturave që drejtojnë veten.

Shumë herë Elon Musk ka njoftuar se veturat e Teslas së shpejti do të lëvizin në mënyrë të pavarur.

Në vitin 2018, CEO i Tesla donte të shpërndante softuerin “Full Self-Driving” (FSD) tek automjetet Tesla por asgjë nuk doli prej saj.

Në vitin 2019 kishte një tjetër përpjekje të madhe, e cila përsëri përfundoi në dështim.

Pas njoftimeve të panumërta madhështore për një lëvizje autonome të veturave të Teslas, CEO i Tesla tani po pranon për herë të parë që pritjet e mëdha nuk janë aq të lehta për tu përmbushur.

Kritikat e Tesla-s ushqehen, ndër të tjera, nga një numër aksidentesh, kur këto vetura pësuan aksidente, teksa ishin duke lëvizur me autopilot.

Dhe autoriteti amerikan i sigurisë në trafik NHTSA po heton 30 aksidente të Teslas që rezultuan me 10 vdekje.

 

Dobësitë e autopilotit në video

Një llogari anonime në Twitter do të ilustrojë dobësitë e autopilotit Tesla me video klipe dhe analiza të gjalla.

Prandaj, softueri ka, ndër të tjera, probleme të mëdha me kthesat e mprehta.

Në një nga klipet e publikuara mund të shihni se si autopiloti Tesla merr një kurbë të tillë shumë shpejt. Nëse shpejtësia është shumë e madhe, vetura tejkalon korsinë. /TV Malisheva

 

Share.