Kompania nga Maranello është detyruar të tërheqë 23.555 makina për shkak të një problemi të mundshëm që mund të çojë në një humbje të funksionit të frenimit dhe të rezultojë në një aksident përmbysjeje.

Ferrari gjithashtu tërhoqi pothuajse 10,000 makina për shkak të të njëjtit problem në tetor të vitit të kaluar, dhe tani ky numër është më shumë se dyfishi.

Tërheqja vlen për modele të ndryshme të prodhuara në vitin 2005 dhe më vonë, përkatësisht Ferrari 430, Ferrari 612 Scaglietti, Ferrari California, Ferrari 612, Ferrari FF, Ferrari F12 Berlinetta, Ferrari LaFerrari, Ferrari California T, Ferrari F60 T, Amerikë LaFerrari Aperta, Ferrari GTC4 Lusso, Ferrari GTC4 T, Ferrari Portofino, Ferrari 812, Ferrari 488 Pista, Ferrari F8 Spider, Ferrari F8 Tributo dhe Ferrari Roma.

Kompania gjithashtu do të njoftojë pronarët dhe do t’i ftojë ata të zëvendësojnë lëngun e frenave dhe kapakun e rezervuarit plotësisht pa pagesë.

Tërheqja e mëparshme kishte të bënte me modelet Ferrari 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale Aperta, 458 Spider, 488 GTB dhe 488 Spider./TV Malisheva

Share.