Prokurorja e Gjykatës së Lartë të Greqisë, Georgia Adilini, udhëzoi të mërkurën prokurorët e Gjykatës së Shkallës së Parë të Volos, Karditsa, Larissa dhe Trikala të hetojnë mundësinë e “çdo vepre penale të ndikuar për shkak të detyrës zyrtare, si përmbytjet (me dashje ose pakujdesi të mundshme), vrasje nga pakujdesia nga mosveprimi, shkelje e detyrës, pabesi, ekspozim, etj.” në lidhje me përmbytjet shkatërruese të fundit në Thesali.

Më tej, Adilini urdhëroi prokurorët e Shkallës së Parë që të hetojnë se çfarë masash të sakta janë marrë nga autoritetet rajonale pas stuhisë “Ianos” në vitin 2020.

Sipas saj, duhet të hetohet edhe sa i përket parandalimit, pra kryerjes së punimeve kundër përmbytjeve, por edhe pas parashikimit të stuhisë Daniel nga Shërbimi Meteorologjik Kombëtar, për të shmangur ose të paktën zbutur ndikimin e stuhisë dhe mbi të gjitha për të mbrojtur jetën e bashkëqytetarëve të tyre, me fjalë të tjera, përpara fenomenit, por edhe gjatë fenomenit, në nivelin e bashkërendimit të shërbimeve të tyre përgjegjëse për mbrojtjen civile”, shkruan ana-mpa.

/TV Malisheva

Share.