Honda dhe LG Energy njoftuan një sipërmarrje të përbashkët që po krijojnë për tregun amerikan. Kjo ndërmarrje e përbashkët do të ketë për detyrë të krijojë një fabrikë për bateritë EV në SHBA.

Bateritë e prodhuara atje do të përdoren për të fuqizuar Honda-n dhe Acura EVs të shitura në tregun e Amerikës së Veriut.

Investimi total nga dy kompanitë në fabrikën e baterive EV do të jetë 4.4 miliardë dollarë.

Impianti synon të ketë një kapacitet prodhimi vjetor prej rreth 40 GWh.

Kompania do të prodhojë bateri të tipit qese dhe do të furnizojë ekskluzivisht objektet e Honda-s në Amerikën e Veriut. /TV Malisheva

Share.