Dëshironi të bëni picë të përsosur në shtëpi si një profesionist?

Ne ju zbulojmë sekretet dhe truket e mjeshtërve më të mirë të picave, me të cilat ky ushqim më e preferuar në mbarë botën do të kënaqë familjen dhe miqtë tuaj.

1. Zgjedhja e majasë është e rëndësishme. Përdorni majanë më të freskët të mundshme që mund të gjeni dhe, përzieni në një filxhan me ujë të ngrohtë.

2. Përbërësit e picës. Kini kujdes të mos i vendosni shumë mbushje picës pasi korja do të marrë më shumë kohë për t’u pjekur.

3. Përdorni lloje të ndryshme mielli. Nëse dëshironi të përgatisni një picë nga mielli me drithëra të plota, shtoni pak miell të bardhë të zakonshëm. Korja e picës e përgatitur nga mielli me drithëra të plota mund të jetë e fortë, kështu që mielli zakonisht i jep një strukturë më të mirë.

4. Salcë domatesh e bërë në shtëpi në vend të makaronave.

5. Uji i filtruar është i rëndësishëm për koren. Mjeshtrit e picave pajtohen se uji i filtruar krijon një kore më të mirë sesa i uji i pafiltruar.

6. Mos e teproni me salcën. Nuk ka asgjë më të keqe se një kore e butë që mund të bëhet me një sasi të tepërt salce.

7. Ju keni nevojë për kripë në brumin e picës, përndryshe do të jetë pa shije. Është ideale që brumin ta kriposni mesatarisht me një lugë çaji kripë, në varësi të sasisë dhe përbërësve të tjerë.

8. Hapeni brumin me duar, mos e rrotulloni me petull.

9. Sigurohuni që furra të jetë e nxehtë. Nëse përdorni një furrë standarde, duhet ta ngrohni paraprakisht në 250 gradë dhe të prisni derisa temperatura të nxehet plotësisht. Ajo që mund t’i japë shijes shtesë picës është sipërfaqja në të cilën ndodhet. Një gur për pica ose një mbajtës furre i veshur me gur do të bëjë një punë të shkëlqyeshme, madje edhe një enë të thjeshtë të kthye përmbys gjithnjë derisa i jepni kohë të mjaftueshme për t’u ngrohur paraprakisht.

10. Lyeni koren me vaj ulliri. Këtë mund ta bëni pak para se ta vendosni në furrë.

/TV Malisheva

Share.