Gjykata Themelore në Gjakovë ka caktuar të enjten masën e paraburgimit prej një muaji ndaj I.Z, i dyshuar për vrasjen e ndodhur një ditë më parë në fshatin Bellanicë të Malishevës.

Sipas kërkesës, “me datë 20 shtator 2023 rreth orës 07:40 minuta në fshatin Bellanicë, Komuna Malishevë, në parkingun e marketit M.- M. me dashje ka privuar nga jeta tani të ndjerin A. B. nga Komuna e Suharekës,  si shkak i një mosmarrëveshje të mëhershme. Derisa i pandehuri ndodhej në lokal së bashku me dëshmitarin  B. E. dhe me të vërejtur se kishte arritur në parking tani i ndjeri A., i pandehuri ngritët nga tavolina, del jashtë  dhe i afrohet tek automjeti i të ndjerit, hap derën e automjetit dhe menjëherë me armë gjuan disa herë në  drejtim të kokës së tani të ndjerit, e kur i viktima bie përtokë, i pandehuri vazhdon duke gjuajtur prapë me  armë në drejtim të trupit të tij dhe përderisa trupi ishte i shtrirë për tokë”.

Me këto veprime i pandehuri dyshohet se ka kryer veprat penale, “Vrasja” dhe “Mbajtja në pronësi,  kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”.

“Gjyqtari i procedurës paraprake Sulltan Dobraj, ka vlerësuar se janë përmbushur kushtet ligjore për  caktimin e masës së paraburgimit për të pandehurin në fjalë, ashtu që me gjetjen e mundshme të  pandehurit në liri ekziston rreziku i përsëritjes së veprave penale, rreziku i ikjes dhe ndikimi në dëshmitarë”, thuhet në komunikatën për media të gjykatës.

I pandehur do të mbahet në paraburgim në kohëzgjatje prej një muaji, i cili do të llogaritet prej kohës së arrestimit më 20 shtator 2023 dhe do të zgjasë deri më 20 tetor 2023.

Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës.

/TV Malisheva

Share.