Ueb sajti km77.com nga Spanja ka vite që kryen të ashtuquajturin “testim i drerit verior” në modele të reja nga tregu evropian.

Ideja për këtë test erdhi nga revista suedeze ‘Teknikens Värld’ (World of Technology), e cila prezantoi të njëjtin test më shumë se dy dekada më parë.

Është një test specifik sigurie që teston manovrimin e automjeteve në kushte ekstreme.

Ai përbëhet nga një manovër e ndryshimit të papritur të drejtimit, me shpejtësi të caktuara, e cila simulon shmangien e ndonjë pengese të papritur ngjashëm me rrugët suedeze.

Në provën më të fundit, spanjollët vozitën një VW Passat karavan i klasës së mesme, por që është shumë i popullarizuar në Gjermani. Megjithatë, doli që kjo makinë nuk performoi në mënyrë të kënaqshme.

Me një shpejtësi standarde të provës prej 77 km/orë, pjesa e pasme e automjetit rrëshqiti në mënyrë të rrezikshme dhe goditi konet kufitare.

Testi u përsërit disa herë, me shpejtësi më të ngadaltë, për të kaluar shtegun në 73 km/orë pa rrëzimin e koneve.

Përndryshe, testi përmbante një Passat Variant të ridizajnuar me një benzinë TSI 2.0-litra 190 kuaj fuqi TSI.

Makina është e pajisur me një paketë R-Line dhe goma 235/40 R19

Share.