Atlasi Botëror i Ushqimit prezantoi gatimet më të mira tradicionale në planet dhe është interesant fakti se qebapët e Sarajevës ishin në top 10.

Taste Atlas publikoi listën vjetore të pjatave më të mira në botë dhe në vend të parë ishte pjata meksikane – kochinita pibil.

Pasohet nga pieanha braziliane dhe vendin e tretë e zuri pjata polake “pierogi ruskie”. Në dhjetëshen e parë përfshiheshin pjata nga Spanja, Greqia, Peruja, Italia dhe është interesant fakti se qebapët e Sarajevës janë në vendin e 10-të.

Renditja është bërë në bazë të votave të më shumë se 100 mijë personave./TV Malisheva

Share.