Mediat britanike raportojnë se McLaren mund të zhvillojë një automjet elektrik me katër dyer që do të rivalizonte Taycan-in e Porsche.

Kryeshefi i ri ekzekutiv Michael Leiters, është shumë më i hapur për të rritur shtrirjen e gamës së markës.

Ai tha për Auto Express se ka më shumë gjasa të krijojë një veturë elektrike të orientuar nga stili i jetës.

“Teknologjia është shumë më e pjekur dhe na lejon ta përshtatim atë për të pasur më shumë një mënyrë jetese, një qëllim më të dobishëm,” tha ai. “Unë mendoj se masa kryesore për McLaren është potencialisht diçka me aftësinë për të ndarë me pasagjerë të shumtë në makinë.”

Nëse McLaren dëshiron të krijojë një model të tillë, Leiters thotë se duhet të jetë në përputhje me filozofinë e markës dhe ADN-në dinamike të modeleve të saj.

Çfarëdo që të dalë marka, nuk do të jetë e lirë pasi Lighters beson se pika e hyrjes për McLaren duhet të jetë rreth 200.000 funte ose 235.000 dollarë.

Share.