Rusia nuk heq dorë nga synimet e saj për të pushtuar Ukrainën, pasi vazhdon të udhëheqë agresionin e armatosur në shkallë të plotë. Përpjekjet kryesore përqendrohen në kryerjen e veprimeve sulmuese në drejtimet Kupyan, Limansky, Bakhmutsky, Avdiiv dhe Shakhtar.

Kështu thuhet në një njoftim të ushtrisë së Ukrainës, ku njoftohet se gjatë ditës, Rusia kreu 42 goditje ajrore.

“Gjatë sulmeve ajrore, armiku përdori 11 BPLA të tipit Shahed-136, 9 prej të cilave u rrëzuan. Kryen më shumë se 10 granatime nga sistemet e zjarrit të avionëve, përfshirë vendbanimet. Kërcënimi i sulmeve me raketa mbetet i lartë në të gjithë Ukrainën. Kohët e fundit, në Donetsk të pushtuar përkohësisht, komisionerët ushtarakë morën një udhëzim për të specifikuar të dhënat e llogarisë personale të oficerëve rezervë të moshës deri në 65 vjeç. Si dhe ushtarët, rreshterët dhe rezervat e anijeve nën moshën 50 vjeç. Kështu, udhëheqja ushtarake ruse po përpiqet të rivendosë shpejt njësitë e saj”, thuhet në njoftim.

Megjithatë, këto të dhëna nuk janë të konfirmuara.

 

Share.