Shumë koleksionistë të veturave kënaqen kur e dinë se kanë një veturë unike, pavarësisht nëse është i fundit i llojit të tij ose një veturë e vetme unike, dallimi i posedimit të një ekzemplari “një nga një” është i vështirë për t’i vënë një çmim.

Megjithatë, për një person me fat, ai çmim ishte në rangun e çmimit 300,000 dollarëve, të cilin ata e paguan për të blerë të vetmen F8 Tributo Coupe të vitit 2023 të importuar në Amerikën e Veriut.

Sipas Car and Driver, Ferrari North America konfirmoi se importoi një Coupe F8 Tributo këtë vit si një model i vitit 2023. Megjithatë, nuk mund të konfirmonte nëse tregjet e tjera rajonale pranonin dërgesat e kupës F8 përpara se Ferrari të përfundonte prodhimin e veturës.

Duke prodhuar 710 kuaj fuqi, F8 shpejtësinë deri në 100kMh (60mph) do ta arrijë në rreth 2.7 sekonda, ndërsa do të ketë një shpejtësi maksimale prej 340kMh (211mph).

Por ndërsa një Coupe F8 Tributo e vitit 2023 mund të jetë e njëjtë me F8-të e tjera, është e veçantë. Makina është kopja e fundit e Ferrari-t me motor të mesëm me motor me gaz, V8, që shënon fundin e një epoke. Për pesëdhjetë vjet, kompania nga Maranello “në stallën” e saj kishte një veturë me motorin V8 të vendosur në mes, duke filluar me 308 GT4 dhe duke përfshirë makina si 308 GTB, F355, F430 dhe F458 Italia.

Blerësit që kërkojnë për një Ferrari me motor të vendosur në mes do të duhet t’i drejtohen super-veturës hibride 296 GTB, e cila tregton një pjesë të natyrës së “egër” të V8 me dy turbo me “egërsinë” e një motori V6 3.0 litra. Ky motor, i kombinuar me një motor hibrid, prodhon 819 kuaj fuqi. /TV Malisheva

Share.