Cate Blanchett mendon se është e pamundur të bësh një film tani që nuk eksploron kulturën e anulimit ose lëvizjet Black Lives Matter dhe MeToo në një farë mënyre.

Aktorja 53-vjeçare – e cila më pas mund të shihet si dirigjente orkestrale Lydia Tár në “Tar” – këmbënguli që të gjitha projektet për momentin pasqyrojnë klimën aktuale kulturore dhe pranoi se “tragjedia” e filmit të saj të fundit është se mënyra e personazhit të saj puna nuk konsiderohet më e përshtatshme.

Ajo i tha revistës The Times Saturday Review: “Për momentin nuk mund të krijosh një film, roman apo shfaqje pa qenë në një farë mënyre për anulimin e kulturës ose pasojat e lëvizjeve MeToo dhe Black Lives Matter.

“Kjo është bota në të cilën ne të gjithë po punojmë. Për Lydia në këtë film, ngazëllimi për t’i shërbyer muzikës është gjithëpërfshirës. Mënyra se si ajo arrin rezultate dhe si sillet me njerëzit e tjerë, është e një rëndësie dytësore për të. Megjithatë, kjo nuk është diçka që pranohet sot.

“Ajo është personi i duhur për të bërë punën e saj, por ajo po jeton në kohën e gabuar. Këtu qëndron tragjedia.”

Aktorja e ‘Nightmare Alley’ zbuloi se ajo dhe burri i saj Andrew Upton hoqën qafe tavolinat e tyre kur drejtonin një kompani teatri në Australi sepse nuk donin të “frikësonin” askënd.

“Kur ndava punën e përbashkët me Andrew në drejtimin e Sydney Theatre Company, gjëja e parë që bëmë ishte heqja e tavolinës nga zyra. Andrew tha: “Kjo nuk duhet të jetë një kompani në të cilën shefi ulet pas një tavoline”. Ai e bëri sepse e kupton fuqinë e simboleve. Ai e kuptoi se nëse aktorët e rinj ose të rinj hynin në dhomë dhe shihnin drejtorët artistikë të ulur pas një tavoline, ata mund të ndjeheshin të frikësuar dhe kjo do të ishte një pengesë për biseda të thella dhe të sinqerta,” shpjegoi aktorja e njohur.

 

Share.