Mbajtja e flokëve të shëndetshëm përbëhet nga shumë hapa, por më i rëndësishmi është larja e tyre.

Ekspertët kanë zbuluar se sa shpesh duhet t’i lani flokët dhe si të zgjasni sa më gjatë ndërmjet larjeve.

Në varësi të llojit të flokëve, larja e flokëve shumë shpesh mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi.

Ekspertja e flokëve, Simone Thomas, tha se larja shumë e shpeshtë e flokëve mund të shkaktojë tharje dhe brishtësi të tyre, sepse ju hiqni vajrat e tyre natyralë.

Megjithatë, nëse e gjeni veten duke larë flokët çdo sekondë apo edhe çdo ditë, ka një mënyrë për ta shtyrë atë.

Cally Borg, ekspertja e flokëve zbuloi se uthulla e mollës mund të bëjë mrekulli.

Këtë trajtim të thjeshtë mund ta bëni në shtëpi duke holluar një të tretën e uthullës me tre të tretat e ujit dhe duke larë flokët me të një herë në javë.

Uthulla e mollës mund të balancojë dhe detoksifikojë flokët tuaj dhe të largojë vajin e tepërt prej tyre.

Jon Hala rekomandon larja e flokëve me shampon për disa minuta dhe shpëlarja me ujë të ftohtë për të larë vajin dhe për të parandaluar larjen e shpeshtë./TV Malisheva

Share.