Në Euro News për të diskutuar lashtësinë e gjuhës Shqipe ishte mysafire zonja Elena Kocaqi.

Studimi i kryer me metodat e sofistikuara për gjuhët indoeuropiane e rendit shqipen ndër gjuhët më të vjetra indoeuropiane që fliten sot, së bashku me armenishten dhe greqishten.

Gjithashtu shkencëtarët grekë që kanë bërë studime dalin në përfundimin se popullata shqiptare është autoktone dhe shumë e vjetër në këto troje.

Më shumë rreth kësaj teme, flet Elena Kocaqi, pedagoge dhe historiane.

15 vitet e fundit kam folur për vjetërsinë e shqipes,

Studimi është tej parashikimeve që gjuha shqipe është e vjetër, por që ta qojë deri në 6- 8 mijë vjet lashtësinë e saj, të paktën shkencëtarisht dhe ndërkombëtarisht është hera e parë”, tha Kocaqi.

/TV Malisheva

Share.