Meta tha të premten se po ndërmerrte hapa duke përfshirë heqjen e lavdërimeve dhe mbështetjes thelbësore për Hamasin nga platformat e tij pasi Bashkimi Evropian qortoi kompanitë e rrjeteve sociale që nuk bënë mjaftueshëm për të trajtuar dezinformimin.

Që kur grupi militant palestinez Hamas sulmoi Izraelin më 7 tetor, në Facebook dhe rrjete të tjera sociale janë përhapur pretendime mashtruese dhe imazhe të modifikuara.

Në tre ditët pas sulmit, Meta tha se hoqi ose shënoi si shqetësuese më shumë se 795,000 përmbajtje në hebraisht ose arabisht, raporton Reuters.

Meta gjithashtu po zgjeron përkohësisht politikën e saj të dhunës dhe nxitjes dhe heq përmbajtjen që identifikon qartë pengjet e marra nga Hamasi, edhe nëse kjo po bëhet për të dënuar ose rritur ndërgjegjësimin për situatën e tyre.

Përmbajtja me imazhe të mjegulluara të viktimave është ende e lejuar, por kompania do t’i japë përparësi sigurisë dhe privatësisë së viktimave të rrëmbimit nëse nuk është e sigurt ose nuk është në gjendje të bëjë një vlerësim të qartë, tha ai.

Pas sulmit, Hamasi ka marrë shumë pengje izraelite dhe të huaj në enklavën palestineze të Gazës.

Meta tha se ishte në dijeni të kërcënimeve të Hamasit për të transmetuar pamjet e pengjeve dhe se do të hiqte me shpejtësi çdo përmbajtje të tillë dhe do të parandalonte rishpërndarjen e kopjeve.

/TV Malisheva

Share.