Sanremo 2023 shënon edicionin e 73-të të Festivalit të Këngës Italiane. Festivali i Sanremos 2023 transmetohet në Rai 1 nga e marta 7 shkurt deri të shtunën 11 shkurt.

SANREMO 2023, DIRIGJENT DHE DREJTOR ARTISTIK

Amadeus, është konfirmuar si drejtor artistik dhe mikpritës për dy vitet e ardhshme. Ai do të drejtojë pesë mbrëmjet e Festivalit. Me edicionet 2023 dhe 2024, Amadeus do të arrijë në pesë Festivale të drejtuara radhazi, gjë që e vendos atë në të njëjtin nivel me Mike Bongiorno dhe Pippo Baudo.

TË FTUARIT E SANREMOS 2023

Amadeus njoftoi një treshe të përbërë nga Al Bano, Massimo Ranieri dhe Gianni Morandi së bashku në mbrëmjen e dytë. Kthehen edhe të ftuar ndërkombëtarë, me Black Eyed Peasi të pranishëm të mërkurën 8 shkurt. Ndër super të ftuarit italianë edhe Pooh, Maneskin në mbrëmjen e tretë, Peppino di Capri (e enjte 8 shkurt) , Gino Paoli.

SANREMO 2023, FORMACIONI MBRËMJE PAS MBRËMJE

E MARTË 7 SHKURT

Kryeson Amadeus me Gianni Morandi dhe Chiara Ferragni. Gjatë mbrëmjes do të parashikohet interpretimi i 14 këngëve në garë nga 14 artistët përkatës. Këngët/Artistët do të votohen veçmas nga 3 anëtarët me të drejtë vote të Jurisë së Shtypit, TV, Radios dhe Web(i), juria e shtypit dhe TV, juria e radios, juria e internetit me peshë secila prej 1/3. Në fund të mbrëmjes do të bëhet renditja e 14 këngëve të dëgjuara dhe votuara.

Të ftuar: Mahmood dhe Blanco duke performuar Brividi, kënga fituese e edicionit të kaluar dhe The Pooh .

MBRËMJA E DYTË, E MËRKURË 8 SHKURT

Interpretojnë 14 këngët e mbetura. Në fund të mbrëmjes, bëhet renditja e përbashkët e të 25 këngëve/Artistëve konkurrues, që rezulton nga përqindjet e votave të marra prej tyre gjatë mbrëmjes së pare dhe ato të marra gjatë mbrëmjes së dytë.

Të ftuar: treshja e paprecedentë e përbërë nga Al Bano, Massimo Ranieri dhe Gianni Morandi dhe Black Eyed Peas.

E ENJTE 9 SHKURT

Do të intepretojnë 28 këngët e festivalit. Në fund të mbrëmjes, bëhet një renditje e përgjithshme e 28 këngëve konkurruese, që rezulton nga mesatarja e përqindjeve të përgjithshme të votave të marra nga këngët gjatë mbrëmjes së tretë dhe ato të marra në mbrëmjet e mëparshme.

Të ftuar: The Maneskin, Peppino di Capri.

E PREMTE 10 SHKURT

28 artistët konkurrentë do të performojnë këngët italiane dhERTINËSe ndërkombëtare të viteve ’60, ’70, ’80 dhe ’90. Artistët do të jenë në gjendje të këndojnë në një gjuhë të huaj dhe do të duhet të performojnë me një të ftuar.

E SHTUNË 11 SHKURT – FINALE

Të 28 këngët e konkursit mund të dëgjohen dhe votohen vetëm përmes televotimi. Më i votuari fiton Sanremo 2023 dhe fiton të drejtën për të marrë pjesë në Eurovision Song Contest 2023, në maj në Liverpool .

Të ftuar: Gino Paoli.

 

Share.