Në publikimin e fundit të Organizatës Botërore e Turizmit, Shqipëria renditet në vendin e tretë në botë dhe të parin në Evropë për sa i përket rikuperimit të rritjes së flukseve turistike në vitin 2023, krahasuar me vitin 2019 që përkon me periudhën e para pandemisë.

Derisa në Sofje është mbajtur takimi i 68-të i Komisionit për Evropën i Organizatës Botërore të Turizmit. Në këtë takim mori pjesë Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit e Shqipërisë, Mirela Kumbaro, ku Tirana u votëbesua unanimisht për ta organizuar vitin tjetër këtë event.

Shqipëria do të presë liderët evropianë të turizmit, organizon takimin e Komisionit për Evropën të UNËTO në vitin 2024.

Kumbaro njoftoi se pritet pjesëmarrja e 40 ministrave të turizmit, si një mundësi e vyer për promovimin e zhvillimit të qëndrueshëm të turizmit në nivelin më të lartë të politikë bërjes.

“Gjatë fjalimit të saj, ministrja Kumbaro tha se “Në vitin 2022 pritëm 7,5 milionë vizitorë të huaj, duke u renditur në krye të vendeve me rikuperimin më të shpejtë të turizmit pas pandemisë. Shqipëria që po bëhet mikpritëse e brandeve ndërkombëtare të hotelerisë me pesë yje, por njëkohësisht ruan edhe bujtinat e vogla që ofrojnë eksperiencën e traditës dhe ushqimit bio”, duke falënderuar edhe UNËTO për bashkëpunimin e shkëlqyer”, bëhet e ditur në komunikatën e Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit e Shqipërisë.

Gjatë qëndrimit në Sofje, ministrja Kumbaro pati takime edhe me Sekretarin e Përgjithshëm të UNËTO, Zurab Pololikashvili dhe homologë të vendeve të tjera të Evropës ku Shqipëria është mbështetur maksimalisht për modelin e saj të zhvillimit të turizmit të qëndrueshëm dhe gatishmërinë për t’u përshtatur me sfidat e reja që shtron kjo industri në nivel global.

/TV Malisheva

Share.