Ismail Kadare është një ndër shkrimtarët më të mëdhenj bashkëkohorë, akademik, ish-deputet i Kuvendit Popullor (1970-’82) dhe zv/kryetar i Frontit Demokratik. Si shkrimtar shquhet kryesisht për prozë, por kontributi i tij shtrihet edhe në dramaturgji, poezi dhe përkthime.

Ja disa thënie nga shkrimtari ynë Ismail Kadare:

-Ka gjithmonë kohë që njerëzit të bëjnë diçka për popullin e tyre.

-Të falësh nuk do të thotë të harrosh.

-Sillu aq mirë me ata që të lëndojnë, sa t’iu vijë neveri nga vetja e tyre.

-Fjala është si bleta që ka edhe mjaltin, edhe thumbin.

-Dëgjo… Është shumë e vështirë të diskutosh në mbretërinë e idiotëve.

-Kultura antike është pasaporta autentike e kulturës kombëtare.

-Ata që shohin qart edhe larg, në të ardhmen janë të padëshirueshëm për çdo pushtet tiranik.

-Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë.

-Sa i hollë është kufiri mes urrejtjes dhe dashurisë. Në ankthin e dhimbjes klith: Të urrej, sepse nuk mund të dashuroj askënd tjetër.

/TV Malisheva

Share.