Administrata e Zonave të Mbrojtura në Shkodër nëpërmjet një statusi në ‘Facebook’ ka bërë thirrje që peshkatarët të kenë kujdes pasi janë parë delfinë në Velipojë, ku fatkeqësisht njëri ishte i ngordhur.

Njoftimi:

Prej dy ditësh vihet re prezenca e delfinëve në detin Adriatik, Velipojë, konkretisht në Rrjoll dhe Vilun!
Ditën e djeshme punonjësit tanë vunë re një delfin rreth 6-7 m larg bregut i cili dukej i pajetë, për këtë e nxorën në breg për t’i bërë matje dhe për të parë nëse ka dëmtime të jashtme që mund të lidhën me ngrodhjen e tij!
Pas verifikimeve u dallua një shënjë në njërin sy! Mendohet se mund të jetë dëmtuar nga varka të peshkatëve në det!
Sot, nga disa xhirime, u pa sërish në Vilun një delfin i gjallë!
Me kërë rast, ju bëjmë thirrje për kujdes të gjithëve, kryesisht peshkatarëve dhe pushuesve në bregdetin e Velipojës.
Specie të tilla jo vetëm janë bukuri e jashtëzakonshme, por edhe shumë të rralla në ujërat tona!

Share.