Shkruan: Ferdinand VELIU

Nëse bota do mësojë të vërtetën për shqiptarët atëherë historia botërore do të shkruhet ndryshe. Në foto është Dhjetë Frankshi i cili daton në Maj 1905, ky emetim është rreth shtatë vite para shpalljes se pavarsisë hedh dritë më shumë se të gjithë librat e historisë mbas kësaj date të marra së bashku.

 

Qarqe të caktuara europiane antishqiptare qëllimisht kanë bërë shkatërrimin e historisë të një prej 12 fiseve të përzgjedhur. Çfarë fshihte Aleksandri, Pirro, Bardhyli, Teuta, Skëndërbeu pse ky komb di kaq shumë pak për historinë.

Pse shumë prej Perandorëve romakë dhe Papëve vinin nga ky popull, Kush e zhduku yllin e Davidit nga flamuri më i vjetër në botë.

Pse kombe të ndryshëm kanë mijra fjalë nga shqipja e vjetër në gjuhët e tyre. Çfarë flitet në librin e shënjtë që papët i dorëzojnë njëri tjetrit. Pse të gjithë kanë frikë nga hakmarrja profetike e cila çon në ndërtimin e rendit të ri botëror.

Pse “të zgjedhurit”gradualisht po rregullojnë formën fillestare të Fisit të zgjedhur i cili quhej “Njerzit e Artë”9 (Arianët) Përshkak të pastërtisë dhe bukurisë. Pse përkthimi i leksikor i kësaj fjale përkon çuditërisht me emrin Ilir?

Pse shumë sundimtarë në Amerikë, Afrikë, Azi, Europë zgjidhnin drejtues në vëndin ku Lind Dielli. (Argjentinë, Egjipt, Turqi, Itali, Vatikan, Arabi etj).

Pse raca e zgjedhur ngjall frikë të përhershme tek të ardhurit inferiorë. Pse urdhëruan prishjen e objekteve të kultit si mbartëse të dëshmive që do hidhnin dritë në shekuj.

Çfarë fshihet në nëntokën e të zgjedhurve dhe pse ka qënë kaq e ngadaltë nxjerrja e tyre në dritë. A ka qënë shkruar shqipja në alfabet tjetër dhe pse iu ndryshua…

Janë me qindra pyetje me përgjigje. Një gjë është fakt, ky shekull është i Njerzve të Artë. ”Ata po kujdesen për këtë.

Share.