Ushtrimet janë mënyra më e mirë për t’i rikthyer energjitë në mëngjes.

Kësisoj, ushtrimet Qigong do jenë idealja për ta arritur një gjë të tillë. Por, përfitimet nuk mbarojnë këtu: ajo ju ndihmon edhe të humbni peshë.

Përpara se të filloni ushtrimet, është e rëndësishme të ajroset dhoma dhe të ngrohen muskujt.

Me lejen e autorit të metodës Sergey Borodin, ekipi i Bright Side ka ndarë instruksionet e përforcimit fizik 10-minutësh.

Imitimi i lojës me litar

Mjafton të luani dorën nga njëra anë në tjetrën. Vendosini këmbët në gjerësi të shpatullave, lirojini duart tërësisht dhe filloni të rrotulloni trupin rreth boshtit të shtyllës kurrizore.

Rrotullimi

Shtrihuni në dysheme. Tërhiqni këmbët drejt vetës, duke i kapur me dy duart. Përthyeni shpinën sa më shumë që mundeni. Mos e bëni më shpesh se 12 herë.

Shtrirje

Të shtrirë në shpinë, kryqëzoni gishtat dhe tërhiqni duart sa më lart nga supet tuaja.

Pozicioni ‘kobra’

Shtrihuni në stomak. Duke u mbështetur në parakrahët tuaj, ngrini pëllëmbët dhe mbajini në atë pozitë. Mbani parakrahët tuaj paralel me njëri-tjetrin. Ulini shpatullat. /TV Malisheva

Share.