Daniel Craig ka marrë të njëjtin nder si James Bond dhe është bërë një CMG nga Anne, Princesha Royal.

Aktori 54-vjeçar luajti si spiuni legjendar – i cili mori shoqëruesin e Urdhrit të Shën Michael dhe Shën Gjergjit nga Mbretëresha Elizabeth në romanin e Ian Fleming të vitit 1953 “Nga Rusia me dashuri” – në serinë e filmave 007 nga 2006 deri në vitin 2020 dhe ai tani ka marrë të njëjtin nder në jetën reale nga vajza e monarkut të ndjerë Anne, Princesha Royal.

Në një postim në Twitter, Familja Mbretërore tha: “Ne kemi qenë duke pritur … Princesha Royal i dhuron Daniel Craig Urdhrin e Shën Michael dhe St George – i njëjti nder që mban personazhi i tij James Bond – në njohje të kontributit të tij të jashtëzakonshëm në filmi dhe teatri”.

Nga fundi i vitit të kaluar, Daniel ishte “me të vërtetë i privilegjuar dhe i nderuar” që ishte emëruar komandant nderi nga Marina Mbretërore, një titull që mban edhe alter egoja e tij imagjinare.

“Unë jam vërtet i privilegjuar dhe i nderuar që jam emëruar në gradën e Komandantit të Nderit në shërbimin e lartë,” tha Craig.

Admirali Sir Tony Radakin, kreu i Marinës Mbretërore – i cili punoi ngushtë me Daniel dhe ekuipazhin në filmin e fundit të Bond “No Time To Die” – tha se puna e organizatës ishte shumë e ngjashme me atë të bërë nga spiuni i guximshëm.

“Jam i lumtur të mirëpres komandantin e nderit Daniel Craig në Marinën Mbretërore. Oficerët tanë të nderit veprojnë si ambasadorë dhe avokatë për shërbimin, duke ndarë kohën dhe ekspertizën e tyre për të përhapur mesazhin se çfarë po bën Marina jonë Mbretërore globale, moderne dhe e gatshme në mbarë botën”, tha ai.

“Daniel Craig është i njohur për të qenë komandant Bond për pesëmbëdhjetë vitet e fundit – një oficer detar që e mban Britaninë të sigurt përmes misioneve në të gjithë globin. Kjo është ajo që Marina Mbretërore e vërtetë bën çdo ditë, duke përdorur teknologjinë dhe aftësitë në të njëjtën mënyrë si vetë Bond”, shtoi ai.

/TV Malisheva

Share.