Derisa bëhen 1 vit që kur filloi lufta në Ukrainë, gjenerali i Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara, Mark Milley që shërben si kryetari i 20-të i Shefave të Përbashkët të Shtabit ka deklaruar të martën se Rusia ka “humbur”.

Presidenti rus Vladimir Putin “mendoi se mund ta mposhtte shpejt Ukrainën, të thyente aleancën e NATO-s dhe të vepronte pa u ndëshkuar. “Ai e kishte gabim”, tha Milley duke folur me gazetarët në Bruksel.

Gjenerali i lartë amerikan kritikoi Moskën për fillimin e një pushtimi të paprovokuar të Ukrainës, duke theksuar se Rusia ka paguar si pasojë një “çmim të madh në fushën e betejës”.

/TV Malisheva

Share.