Një forum për inovacione në robotikë dhe teknologji autonome, i titulluar “Forumi i Strategjisë së Robotikës 2023: Bullgaria në Epokën Dixhitale: AI, Automatizimi dhe Robotika”, nisi të martën në Sofia Tech Park.

Ngjarja organizohet nga Shoqata Profesionale e Robotikës, Automatizimit dhe Inovacioneve.

Vizitorët mund të takojnë inxhinierë të rinj bullgarë që tregojnë risi në robotikën industriale dhe zgjidhjet e automatizimit, si dhe kompani bullgare të specializuara në robotikë, automatizim, prodhim inteligjent dhe teknologji industriale, të cilët po shfaqin robotët dhe teknologjinë e tyre më të re, raporton BTA.

Ka edhe program seminari, ku përfaqësues të degës flasin për trendet në prodhimin e robotëve bullgarë, sfidat me të cilat përballet siguria kibernetike në fabrikat bullgare, si dhe hyrjen e inteligjencës artificiale në industri.

Forumi i Strategjisë së Robotikës po zhvillohet që nga viti 2019.

Në hapje të forumit, zëvendësministri i Inovacionit dhe Rritjes, Georgi Angelov, tha se ministria e tij ka për qëllim të rikthejë Bullgarinë si një vend për inovacione të teknologjisë së lartë, sipërmarrje dhe transferim teknologjik.

Robotika është një nga fushat prioritare në Bullgari, Evropë dhe botë, shtoi ai, siç citohet nga Ministria e Inovacionit.

Ai tha gjithashtu se në kuadër të Programit për Konkurrueshmëri dhe Inovacion në Ndërmarrje janë gati të nisin dy procedura: për krijimin e inovacioneve në ndërmarrje dhe për inkorporimin e tyre.

/TV Malisheva

Share.