Porsche ka konfirmuar se versioni jashtë rrugës i 911 do të mbajë emrin Dakar.

Dakar po bëhet sinonim i Porsche-së më ekstreme të të gjithë terrenit.

“Ne besojmë se nuk ka asnjë markë tjetër makinash që mund të kombinojë në mënyrë kaq bindëse karakteristikat e një makine sportive dhe drejtimin jashtë rrugës si Porsche,” tha kryeshefi ekzekutiv i Porsche, Michael Mauer dhjetë vjet më parë, kur ai zbuloi konceptin Vision Safari, i cili u përpoq të ringjallë ikonën 911 Safari nga garat legjendare në të gjithë kontinentin afrikan deri në 5000 km.

Sot, dhjetë vjet më vonë, është koha për një emër të ri dhe një ide të vjetër.

911 Dakar do të jetë i pandalshëm në fushë dhe vjen si një produkt i provuar me më shumë se gjysmë milioni kilometra provë pas tij.

Deri në 10.000 km të kësaj makine janë vozitur jashtë rrugës dhe shoferi legjendar Walter Rohrl ka ndihmuar në testim.

Përveç terrenit stërvitor, Dakar iu nënshtrua testeve rigoroze ngasje nëpër peizazhin e ashpër me rërë të Marokut dhe Dubait me temperatura mbi 45 gradë.

Ai u ngjit në dunat dhe kaloi me makinë nëpër peizazhin e mbuluar me akull për të mbërritur në skenë me cilësimet e vendosura në mënyrë perfekte.

 

Share.