Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku i ka replikuar fjalëve të kryeministrit Kurti për çështjen e arrestimit të bandave në veri, i cili pyeti liderët opozitarë se a duhet ta bëjë këtë veprim me apo pa koordinim.

Sipas Abdixhikut edhe koordinimi për arrestimin e këtyre kriminelëve serbë duhet të bëhet sikur ai i mbrëmshmi me një telefonat.

“Se çfarë koordinimi duhet e dinë ti shumë mirë kryeministër. Si ai mbrëmë me telefon e di shumë qartë si ai mbrëmë qasi koordinimi për t’i arrestuar kriminelët, qashtu qysh e ke bërë mbrëmë, ose pak më herët nuk ka Zajednicë as aso e as këso, RTK asociacion ka qasi koordinimi me atë koordinim arrestoj kriminelët në veri”, u shpreh ai.

Kreu i LDK-së u shpreh se Kurti i cili Oliver Ivanoviqin e ka quajtur mendjemprehtë, sekretarin amerikan Blinken e quan naiv.

“Një njeri që ky kryeministër e ka quajtur mendjemprehtë e sekretarin amerikan të shtetit naiv, Oliver Ivanoviq sipas Kurtit mendje prehtë, Antony Blinken sekretar i shtetit naiv, ja patriotizmi i popullit të Kosovës dhe ju e duartrokisni. Ju mburreni me këtë“, tha ai.

Lideri i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku në këtë debat parlamentar për situatën në veri kërkoi koordinim me SHBA-të për shtrirjen e sovranitetit në atë pjesë të Kosovës.

Sipas tij, koordinimi me aleatët është patriotizëm e kjo që po bënë kryeministri Kurti është tradhti.

“Me ta duhet të shtrojmë edhe sovranitetin në veri dhe ky dallim është substancial, sepse për neve është patriotizëm, e jotja çka po bënë është tradhti sepse të zgjedhësh politikisht të sjellës kundër Republikës së Kosovës dhe NATO dhe BE dhe SHBA dhe aleatët tanë me deklarata publike, të zgjedhësh të krijosh një vëmendje qytetare ditën kur Vuçiq përballet me një propagandë dhe ti asiston t’i heqësh këtë vëmendje atij dhe të marrësh këtë barrë në emër të Kosovës kjo nuk ka lidhje me patriotizëm dhe as me dinjitet. Nuk ka lidhje me dinijtet kjo është sjellje e papërgjegjshme fëmijërore është, popullsitë” ,tha ai.

/TV Malisheva

Share.