Lufta në Ukrainë, ndryshimet klimatike, krizat ekonomike dhe shfaqja e epidemive dhe pandemive të reja.

Të gjitha këto probleme janë gjithnjë e më urgjente për shumicën e vendeve të botës dhe, sipas Bill Gates, nuk pritet që 2023-shi dhe vitet në vijim të jenë më të mira në këtë drejtim.

Në fakt, ai parashikon kohë të ndërlikuara. Prej disa kohësh, biznesmeni dhe bashkëthemeluesi i Microsoft-it ka ndarë me komunitetin një sërë parashikimesh apo ndjenjash në lidhje me ndonjë ngjarje që ka ndodhur në botë.

Në muajt e fundit, për shembull, ka bërë parashikimin e tij mbi pasojat e pushtimit rus të Ukrainës ose gjithçka që lidhet me virusin COVID-19.

Falë pasurisë së tij dhe përmes fondacionit që ka, Bill Gates shpesh ndihmon në çështjet mjedisore dhe shëndetësore, madje duke u bërë një luftëtar i vendosur kundër ndryshimeve klimatike.

Në parashikimet e tij të fundit, amerikani paralajmëron nevojën për të ndërtuar më mirë dhe për të arritur kështu një termoizolim më efikas. Sipas tij, qenia njerëzore është në një moment kyç.

Teknologjia është zhvilluar me hapa të mëdhenj në dekadat e fundit, duke shkaktuar një revolucion në sektorë të tillë si mjekësia. Megjithatë, ai paralajmëron se ardhja, për shembull, e inteligjencës artificiale në teste të tilla si terapitë me ultratinguj ose gjene mund të ndërpriten papritmas për shkak të situatës aktuale në botë.

Për të gjitha këto arsye, dhe siç e ka zakon Bill Gates, ai kërkon më shumë investime në trajnime dhe arsimim, të cilat i konsideron si shtyllat e çdo shoqërie.

Barriera më e madhe për këtë, po, është kriza e rëndë ekonomike që po përjetohet aktualisht, e ardhur pjesërisht nga situata në Ukrainë dhe rritja e çmimeve që mbizotëron në tregun financiar botëror. /TV Malisheva

Share.