Motoristët nga Zvicra që kalojnë kufirin për në komunitetin e afërt italian të Como duhet të respektojnë rregullat e parkimit – ose ndryshe ka dënime, përcjell albinfo.ch.

Kjo për shkak se qyteti është në një mision për të gjetur – dhe gjobitur – makina me targa zvicerane – kryesisht nga Ticino – pronarët e të cilave i lënë automjetet e tyre në zonën pa parkim ose nuk paguajnë për parkim.

Autoritetet komunale madje dedikuan një kamion tërheqës posaçërisht për shkelësit zviceranë, sepse “80 për qind e shoferëve nga Zvicra nuk paguajnë për parkimin e tyre”, sipas kryetarit të Komunës së Como, Alessandro Rapinese.

/TV Malisheva

Share.