Mënyra e parë dhe më e lehtë për të përcaktuar nëse ka myk brenda është të merrni një elektrik dore dhe të kontrolloni zonat e pikave specifike në shtëpi.

Zonat për t’u kontrolluar përfshijnë tavanet, dollapët, dritaret, ventilimin, lavamanët, dollapët, papafingo dhe bodrumet.

Problemet vizuale për t’u kujdesur janë njolla të ngjashme me kafenë në tavane ose mure, qilima të zbardhura, qërimi, letër-muri i plasaritur ose me flluska, qërimi ose zbardhja e pjekur në mure.

Ndonjëherë rritja e mykut është e fshehur dhe nuk krijon një erë të pakëndshme. Në raste të tilla, kushtojini vëmendje trupit tuaj dhe si ndiheni si në shtëpi.

A keni zhvilluar simptoma kronike me kalimin e kohës për të cilat asnjë mjek nuk mund ta përcaktojë me saktësi shkakun? A përkeqësohen sa herë që jeni në shtëpi?

Asnjëherë mos i injoroni simptomat kronike ose mos i pranoni ato si “normale të re”.

Në vend të kësaj, përpiquni të përcaktoni me saktësi se çfarë po e bën trupin tuaj të dërgojë sinjale paralajmëruese.

Nëse nuk gjeni myk të dukshëm, nuk do të thotë se nuk ka problem. Myku mund të jetë në një vend të fshehur si brenda një muri ose nën dysheme.

Në këtë rast, mbështetuni në shqisën tuaj të nuhatjes për të përcaktuar nëse ka ndonjë problem.

Rritja e mykut shpesh prodhon një erë të mykur, të mykur dhe tokësore për shkak të lëshimit të gazrave të quajtur komponime organike të paqëndrueshme mikrobike.

Nëse vazhdimisht ndjeni lagështi në shtëpi, ka shumë gjasa që të bëhet fjalë për kontaminim./TV Malisheva

Share.