Është pothuajse koha për t’i thënë lamtumirë frutave të verës që do të thotë se sezoni i mollëve është afër.

Mollët e pjekura plotësisht nuk kanë mavijosje apo gropa dhe janë të forta në prekje.

Njollat e buta tregojnë se molla është tepër e pjekur dhe nuk është më e freskët.

Pasi të keni zgjedhur frutën tuaj të përsosur, të dini se si t’i ruani mollët tuaja mund të nënkuptojë ndryshimin midis një rostiçeri krokante dhe një rrëmujë të butë.

Si të ruani mollët e plota

Nëse dëshironi të shfaqni një tas të bukur me mollë të freskëta dhe të plota në tavolinën tuaj, vazhdoni.

Sidoqoftë, mbani në mend se ato do të zgjasin vetëm rreth një javë në atë vend, prandaj sigurohuni që t’i shijoni ato shpejt.

Për të siguruar që mollët të qëndrojnë të freskëta për aq kohë sa të jetë e mundur, mbajini ato nga rrezet e diellit direkte.

Nëse keni shumë mollë të plota dhe dëshironi të zgjasni jetëgjatësinë e tyre, mbajini në sirtarin e frigoriferit.

Mbështjellja e mollëve të plota në një peshqir letre të lagur mund t’i mbajë ato të freskëta për rreth gjashtë javë.

Si të ruani mollët e prera

Për të përfituar sa më shumë nga fetat tuaja të mollës, ruajini ato në një qese ose në një enë hermetike për ruajtjen e ushqimit në frigorifer.

Ato do të qëndrojnë të freskëta për rreth 3-5 ditë, megjithëse mund të vëreni se ka filluar të marrë ngjyrë kafe.

Që fetat e mollës të mos nxihen, hidhini në pak lëng limoni përpara se t’i vendosni në një enë në frigorifer.

Dhe mos u shqetësoni që mollët tuaja të marrin një aromë limoni – në fakt, përdorimi i lëngut të limonit shton vetëm një shije delikate që mezi vërehet, shkruan Real Simple./TV Malisheva

Share.